• Novinky

            • Milión detí sa modlí ruženec 18.10.2022

            • "Svet je v rukách Nebeského Otca!"

              Medzinárodná pápežská nadácia ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi opäť pozýva farnosti, škôlky, školy a rodiny, aby sa zapojili do každoročnej modlitbovej iniciatívy „Milión detí sa modlí ruženec“, ktorá sa uskutoční 18. októbra. Kardinál Mauro Piacenza, prezident nadácie ACN upresňuje, že cieľom tejto modlitby je vyprosovať pokoj a jednotu na celom svete. Kampaň má zároveň povzbudiť deti a mladých ľudí k dôvere v Boha v ťažkých časoch.

              Aj naša škola sa pripája k tejto výzve. Stretneme sa 18.10.2022 vo farskom kostole o 8:45.

            • 21.10.2022 Riaditeľské voľno

            • Oznamujeme žiakom a rodičom, že riaditeľ Spojenej školy sv. Klementa Hofabuera Ing. Jozef Goč udeľuje riaditeľské voľno žiakom SŠKHI na deň 21.10.2022 (piatok).

               

            • Začiatok školského roku 2022/23

            • 05.09.2022 (po) Začíname sv. omšou vo farskom kostole o 8,30, po jej skončení sa presunieme do školy. Odchod žiakov domov o 10,00, okrem žiakov z internátu a z DD. V pondelok sa nevarí v školskej jedálni, iba pre internát.

              06.09.2022 (ut) Vyučovanie bude prebiehať od 7,30 do 11,00. Žiaci dostanú organizačné pokyny od triednych učiteľov. 

              07.09.2022 (st) Vyučovanie podľa rozvrhu.

            • Školský výlet - ZOO

            • 28.júna 2022 o 9:00 sme sa po rokoch vrátili s našou školou do ZOO v Spišskej Novej Vsi. Všetci natešení, zbalení a rozdelení do malých skupín sme vykročili s túžbou hľadať svoje obľúbené zvieratá. Aj keď bolo veľmi teplo (padla 30) našli sme ich, iba na fotkách vyzeráme trochu unavene :). 

            • Raňajky u primátora

            • Aj v tomto školskom roku 29.06.2022 boli naši veľmi dobrí žiaci Boris Mirga a Klaudia Oračková na raňajky u nášho primátora Mgr. Jaroslava Semana. Sprevádzal ich pán riaditeľ Ing. Jozef Goč. 

            • Záver školského roku 2021/22

            • 23.06.2022 (št) Športové hry

              24.06.2022 (pi) Odovzdávanie kníh

              27.06.2022 (po) Účelové cvičenia

              28.06.2022 (ut) Výlet do ZOO v Spišskej Novej Vsi

              29.06.2022 (st) Záver školského roku, sv. omša o 9:00, odovzdávanie vysvedčení

              30.06.2022 (št) Riaditeľské voľno

               

            • MDD

            • Priestory školského dvora našej školy sa 1. júna 2022 na Deň detí rozozvučali detským smiechom, radosťou a elánom. Učeniu tento deň odzvonilo a žiaci si pomerali sily v mnohých zaujímavých súťažiach. Pre prvý a druhý stupeň sme využili všetky priestory školy, kde vyučujúci sprevádzali a povzbudzovali svojich žiakov pri plnení veselých úloh, za ktoré každá trieda získala body. Súťažilo sa v disciplínach: hádzanie loptičiek do vedra, skákanie na švihadle, prenášanie loptičky na lyžičke, streľba zo vzduchovky na terč za dodržania všetkých bezpečnostných opatrení, triafanie kuželiek, hra ruky a nohy a navíjanie toaletného papiera. Všetky súťaže boli pre deti veľmi zábavné a každá trieda sa postupne na každom stanovisku vymenila. Keď sme všetky úlohy splnili čakala ich odmena v podobe zmrzliny. Žiaci prvého stupňa získali medaily, z ktorých mali veľkú radosť.  Na záver dňa si starší žiaci zahrali futbal a menšie deti si kreslili na asfalt s kriedami.

              Vyhodnotenie súťaží za triedy:

              1. miesto - trieda pani učiteľky Faltičkovej (8.a, 9.a)

              2. miesto - trieda pani učiteľky Schützovej (2.a, 4.a)

              3. miesto - trieda pani učiteľky Galajdovej (3.a, 5.a)

              Vypracovala:  Mgr. Lucia Pardusová                                                           

            • Svetový deň bez tabaku 31. mája 2022

            • Tento deň bol vyhlásený Svetovou zdravotníckou organizáciou za Svetový deň bez tabaku (World No TobaccoDay). Zmyslom 31. mája je zlepšiť informovanie o nepriaznivých zdravotných následkoch fajčenia v mladom veku a podporiť všetky aktivity a chrániť deti a mládež pred aktívnym, ale aj pasívnym fajčením. Tohtoročným heslom dňa bez tabaku je:

              Tabak - Hrozba pre životné prostredie.

              V Spojenej škole sv. Klementa Hofbauera v organizačných zložkách Špeciálna základná škola a Odborné učilište v rámci „Svetového dňa bez tabaku“ sme realizovali preventívne a edukačné aktivity. V ŠZŠ to boli edukačné aktivity, ktoré boli realizované s mladšími aj staršími žiakmi: krátka prednáška, kvíz, osemsmerovka či tajnička zamerané na prevenciu nikotínovej závislosti a škodlivosti fajčenia. V odbornom učilišti bola realizovaná športová aktivita v prírodnom prostredí.

              Vypracovala: Mgr. Slavomíra Hančárová

            • Mariánsky mesiac máj

            • Mesiac máj – mesiac Panny Márie

              Každoročne si pripomíname, že mesiac máj je spojený s Máriou, Božou i našou Matkou.

              Uctíme si ju mariánskymi piesňami a modlitbou Loretánskych litánii.

              Pred kláštorným kostolom máme krásnu sochu Panny Márie. Keďže nám prialo počasie, všetci sme sa pri nej stretli, zaspievali mariánske piesne a pomodlili litánie za ukončenie vojny na Ukrajine.

              Každý si mal nakresliť kvet, ktorý sme lepili na výkres, aby sme vytvorili kyticu pre Pannu Máriu.

               Tá teraz zdobí chodbu našej školy.                         PaedDr. Alena Živčáková

            • Skrášľujeme a zveľaďujeme...

            • Máme veľmi šikovných žiakov, ktorí vždy radi pomôžu! Pomohli aj tentokrát, žiaci 5.A triedy vysádzali kvietky, okopávali, čistili a polievali. Toto je náš výsledok! Čo poviete...?

            • 8. máj – Svetový deň Červeného kríža

            • História už neraz potvrdila, aká veľká sila, s dosahom na celé ľudstvo, môže byť ukrytá v jedinej ľudskej myšlienke. Keď sa v roku 1859 mladý Švajčiar Henry Dunant rozhodol zorganizovať prvých dobrovoľníkov na pomoc raneným vojakom v bitke pri talianskom Solferine, ešte netušil, že kladie základ najväčšej humanitárnej organizácie na svete. Preto sme si aj my na našej škole pripomenuli tento významný svetový deň Červeného kríža a Červeného polmesiaca. Prednáška bola rozdelená do dvoch častí. Počas prvej boli žiakom vysvetlené základné informácie o tom, kto bol Henry Dunant, prečo sa stal zakladateľom medzinárodnej organizácie poskytujúcej dobrovoľnú zdravotnú pomoc, čo ho k tomu podnietilo. Ďalej sme si povedali, kde a kedy vznikla Medzinárodná organizácia Červeného kríža a Červeného polmesiaca, aké sú jej znaky, čo je cieľom hnutia, akými základnými princípmi sa riadi a dozvedeli sme sa aj niekoľko informácií o činnosti Slovenského Červeného kríža. Druhá časť prednášky bola zameraná na poukázanie skutočnosti, prečo je dôležité poskytovať prvú pomoc. Prakticky sme si ukázali a vysvetlili poskytnutie prvej pomoci pri bezvedomí. Pomohli nám aj videá BAŠTRNG – SEPRP – KPR a BAŠTRNG – SEPRP & Fidlikanti – KPR. Veríme, že žiaci si osvojili základné postupy poskytnutia prvej pomoci pri bezvedomí.                        Mgr. Andrea Dicová