• Novinky

            • Svetový deň životného prostredia

            • V dnešnom svete je pozitívny vzťah k životnému prostrediu veľmi dôležitý, pretože často čelíme nevhodnému správaniu jednotlivcov, ako aj nevhodnej činnosti človeka na prírodu a na svoj vlastný priestor, v ktorom žije. Tento celospoločenský problém presahuje národné, či regionálne hranice, vo svojej podstate má rôznorodé a charakteristické črty, jeho dosah má celoeurópsky až svetový rozmer. Jedným zo spôsobov ako eliminovať a zbavovať sa negatívneho postoja k životnému prostrediu je edukácia a výchova žiakov na školách. Aj na našej škole chceme žiakov viesť k tomu, aby bezdôvodne neničili životné prostredie a na druhej strane, aby ho vedeli ochraňovať. Prostredníctvom rôznych aktivít a činností na Deň Zeme, Deň stromov, Deň vody atď. alebo na jednotlivých hodinách vyučovacieho procesu, sa im snažíme priblížiť túto problematiku. Aj v tento významný deň sme so žiakmi zapojili do upratovania a zveľaďovania okolia areálu školy. Ďalšou z dôležitých činnosti, ktoré realizujeme na našej škole je triedenie odpadu. Zamestnanci aj žiaci separujú odpad do odpadových nádob umiestnených na chodbe (papier, plast). Pri týchto odpadových nádobách je nástenka, ktorá žiakom približuje, resp. pomáha ako správne triediť odpad.

              Tiež na tejto chodbe máme kreatívnu nástenku (pomohli ju vytvoriť žiaci na hodinách pracovného vyučovania), ktorá informuje žiakov o tom, ako dlho napríklad trvá, kým sa papier rozloží v prírode.  Tieto aktivity rovnako podporujú aj kreativitu u žiakov a zvyšujú povedomie o dôležitosti ochrany životného prostredia. Pomocou jednoduchých úloh sú žiaci zaktivizovaní pri týchto environmentálnych činnostiach a upevňuje sa v nich pozitívny vzťah k životnému prostrediu.

                         Až keď sa vyrúbe posledný strom, otrávi posledná rieka, uloví posledná ryba, až vtedy pochopíme, že peniaze sa nedajú jesť. John May

                                                                                                                       Mgr. Andrea Dicová

            • Stolnotenisová liga ukončená

            • Naša škola získala krásne 2. miesto (Miroslav Kotľár, Kristián Oračko, Dominik Hangurbadžo, Stanislav Jeleň) a Kristián Oračko - cenu za najlepšieho hráča.

              Ďakujeme p. Kacvinskému i pánu riaditeľovi Ing. J. Gočovi za ochotu viesť nás k športu.

              GRATULUJEME!

            • MDD - hľadanie pokladov

            • Deň 31.5.2023 sme začali otázkou: „Žiaci, chcete sa dnes učiť, alebo sa hrať?“ A keďže odpoveď bola jednoznačná, vrhli sme sa do víru zábavy a dobrodružstva. Hľadanie pokladu nenechalo nikoho chladným. Žiaci so záujmom vyriešili zašifrovanú prvú indíciu. Potom sme sa presunuli na ihrisko. „Zvierací detektívi“ hľadali názvy zvierat ukryté na najtajnejších miestach 😊.  Všetky názvy sa podarilo nájsť len dvom dvojiciam. Tie dostali mapu k pokladu. Víťazmi sa stali Saša a Sára. Úspešne poskladali rozstrihanú mapu a našli poklad pod bocianím hniezdom ako prvé. Truhlička ukrývala mince, ktoré ich potešili. O čo väčšia radosť bola, keď Saša prečítala odkaz ukrytý  v truhlici:Tieto mince musíš minúť,pozvi všetkých na zmrzlinu.

              Pozvanie sme teda prijali, zmrzlina chutila všetkým a doobedňajšia aktivita mala za následok poobedňajší spánok.  Mgr. Monika Pavlíková