• Novinky

            • Vystúpenie Vyšné Ružbachy

            • Dňa 26. októbra sa žiaci nášho odborného učilišťa a šzš zúčastnili vystúpenia pre dôchodcov vo Vyšných Ružbachoch. Ich spev vyčaril úsmev na tvárach, niektorých rozospieval a niektorým dôchodcom sa kotúľali slzy po lícach. (PaedDr. Alena Živčáková)

            • Jesenná výzdoba

            • Jeseň v našej škole je charakteristická krásnymi výtvarnými dielami  a výrobkami s jesennou tematikou.  Žiaci šiesteho a piateho ročníka nazbierali gaštany  na námestí mesta Podolínec, tie sa použili na výrobu gaštanových venčekov.  O výtvarné práce  sa postarali žiaci pomocnej triedy  a žiaci siedmeho ročníka. Priestorové práce zarandžovali žiaci  ôsmeho a deviateho ročníka. Mladší žiaci využili jesenné pochúťky a napiekli si dobroty z jabĺk. Október je taktiež charakteristický októbrovými pobožnosťami. Panna Mária nám bola múzou a pokúsili sme sa ju stvárniť, najlepšie ako sme vedeli. Práce nám zdobia triedy a priestory chodieb.

                                                                                                                                 Mgr. Zuzana Valovičová

            • Milión detí sa modlí ruženec 2023

            • „Ruženec si Boh veľmi cení a jeho modlitba je potrebnejšia ako kedykoľvek predtým,” hovorí kardinál Mauro Piacenza.

              V tohtoročnej iniciatíve ACN vyzýva deti, aby sa špeciálne zamysleli nad biblickým úryvkom, v ktorom je svätý Jozef vo sne varovaný anjelom, aby okamžite odišiel do Egypta.

              Vďaka pomoci Božieho posla dokázal Jozef ochrániť život malého Ježiša.

              Podľa kardinála Piacenzu je potrebné, aby sme si obnovili koncept anjelov strážnych, na ktorých sa môžeme obrátiť a s ich pomocou dokázali odpovedať na rôzne životné situácie a výzvy našej doby.

            • Duchovná obnova zamestnancov

            • 05.-06.10.2023 Vyšné Ružbachy

              Sloboda vedie k vďačnosti.

              Je v nás toľko nariekania, sme dlžný tomuto svetu svedectvo vďačnosti.

              Vďačnosť uzdravuje minulosť a dáva nádej budúcnosti.

              Môj život je dar. Darcom je Boh, ktorý sa o nás stará.

              (o. Michal)

               

            • Futbalový turnaj škôl

            • 03.10.2023

              Stretnutie žiakov bolo stanovené na 8.00 hod poučením o bezpečnosti.  Turnaj začal o 8:15 hod na multifunkčnom  ihrisku  školy. Na turnaji sa zúčastnili všetky  triedy  SOŠ, spolu vytvorili 3 mužstvá , 3 triedy OU, ktorí tvorili 1 mužstvo a ZŠ vytvorila 2  mužstvá - starších žiakov a mladších žiakov Spolu hralo 6 mužstiev. Mužstvá hrali každý s každým, teda sa odohralo 15 zápasov – 2 polčasy po 6 minút. Podľa počtu bodov  získaných zo vzájomných zápasov a následne podľa skóre skončili mužstvá  v poradí:

              1.  miesto -   ŠZŠ starší žiaci 

              2.  miesto  -  SOŠ  1A 

              3.  miesto  -  SOŠ 1.AN , 2.AN+ OU

              4.  miesto -   SOŠ  2A 

              5.  miesto  -  SOŠ  3A 

              6.  miesto  -  ŠZŠ mladší žiaci 

              Turnaj hodnotím veľmi pozitívne, správanie žiakov bolo bezproblémové a čo sa týka samotnej hry, žiaci hrali  výborne. Medzi všetkými sa objavilo nemálo športových talentov. Spravili všetko preto, aby dosiahli, čo najlepšie umiestnenie.  uč. TSV Kuzmiaková, Živčáková

            • Riaditeľské voľno 5.10. a 6.10.2023

            • Riaditeľ SŠKHI oznamuje rodičom, že v zmysle paragrafu 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní udeľuje žiakom Spojenej školy riaditeľské voľno v dňoch 05.10.(št) a 06.10.2023(pi).